Forma-1

Büntetés: Vettelt a mezőny végére sorolták

Hátrányba került a Red Bull világbajnok pilótája a vasárnapi Forma-1-es futam előtt: megbüntette a versenybíróság, az utolsó helyről indul.

Ahogyan arról írtunk, Lewis Hamilton nyerte az Abu-Dhabi Nagydíj időmérőedzését, így ő indulhat a pole pozícióból. A világbajnok, listavezető Sebastian Vettel a harmadik lett, legnagyobb üldözője, Fernando Alonso pedig a 7. helyet szerezte meg.

Nos, Vettel nem tudta a szabályok szerint befejezni a Q3-as szakaszt, a kvalifikáció harmadik szakaszának végén ugyanis megállt az autója, kifogyott a benzin.

Ez utóbbi tény este vált világossá, amikor az autosport.com oldal közölte, a Nemzetközi Automobil Szövetség megbüntette a német pilótát. Mivel nem tudta bevinni a bokszutcába a kocsit, Vettelnek a mezőny végéről kell indulnia a vasárnapi futamon.

A versenyző jelezte is a rádión a csapatnak, hogy megállt a kocsija, ekkor a Red Bull közölte vele, állítsa le azt. Megtette, ez pedig szabálytalan ilyen körülmények között.

Sebastian Vettel 13 ponttal vezet az összetettben Fernando Alonso előtt.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.