Forma-1

Hamilton nyerte az első szabadedzést

forma-1 (forma-1, austin)
forma-1 (forma-1, austin)

Az Abu-Dhabi Nagydíj első szabadedzésén a McLaren Mercedesek domináltak, de ebből még nem lehet levonni következtetéseket.

A száguldó cirkusz legmodernebb, legdrágább és talán legimpozánsabb pályáján köröznek a pilóták a hétvégén. Az első gyakorláson 31 fokban futottak ki a pályára a versenyzők, először a Lotusszal Kimi Raikkönen.

A pálya folyamatosan melegedett, ahogy sorra érkeztek rá a pilóták, az edzés 21. percére már 45 fokos volt, így a gumikkal innentől kezdve még jobban lehetett és kellett játszani.

Sokáig a francia Jean-Eric Vergne vezetett, majd Walteri Bottas, a Williams tesztpilótája jött be 1:47 alá a tréningen. A 45. percre, az edtés felére Bottas mögött Bianchi, Perez, Rosberg, Grosjean volt a sorrend, de aztán rögvest jött Michael Schumacher és ment egy 1:45.309-es kört, amellyel az élre állt.

Az 50. percben vette át a vezetést Fernando Alonso, ekkor a Red Bullok a középmezőnyben foglaltak helyet. Öt perccel később már a két McLaren, Button és Hamilton állt az edzés élén. 1:43.449-es idejével Hamilton nagyot ment, a Red Bullok több mint fél másodperccel rosszabb időt autóztak még ekkor.

Az edzés 72. percében Alonso javított, de így is 1,7 másodperccel volt lemaradva az élen álló Hamiltontól, ez nagyon sok. A hajrára Nico Rosberg szinte végig a pályán volt, de a Mercedes pilótája csak a középmezőny elején tudott javítani saját idején.

A végén már nem történt változás az élmezőnyben: Hamilton nyerte az edzést Button, Vettel és Alonso előtt.

Eredmény – Abu-Dhabi Nagydíj, 1. szabadedzés:
1. Lewis Hamilton (McLaren)
2. Jenson Button (McLaren)
3. Sebastian Vettel (Red Bull)
4. Fernando Alonso (Ferrari)
5. Mark Webber (Red Bull)
6. Michael Schumacher (Mercedes)
7. Pastor Maldonado (Williams)
8. Nico Rosberg (Mercedes)
9. Valterri Bottas (Williams)
10. Kimi Raikkönen (Lotus Renault)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik