Forma-1

Alonso foggal, körömmel harcol majd

fernando alonso (fernando alonso, )
fernando alonso (fernando alonso, )

Az Indiai Nagydíjon aratott győzelmével 13 pontos előnyre tett szert Sebastian Vettel a Forma-1 idei szezonjának hajrájában.

Még három futam van hátra, legközelebb a hétvégén, Abu-Dhabiban lehet növelni az előnyt, vagy éppen csökkenteni a hátrányt a riválisoknak. Pontosabban a vb-címre még esélyes Fernando Alonsónak.

“Ha a kardod elveszett, a kezeiddel kell harcolnod tovább” – mondta az olasz istálló spanyol pilótája a Twitteren az indiai futam után. “Ha levágják a kezeidet, a vállaidra kell az erőt összpontosítani, aztán meg a fogaidra” – tette hozzá, jelezve ezzel, hogy esze ágában sincs feltett kezekkel (ha még van neki) az Emírségekbe utazni.

Fernando Alonso a júliusi Német Nagydíj óta nem nyert versenyt, de többek szemében ő a szezon pilótája, hiszen egy lesajnált Ferrarival van versenyben a világbajnoki címért.

Ezzel együtt a Red Bull már vasárnap megnyerheti a konstruktőri világbajnoki címet, így a negyedik csapat lehet, amely sorozatban háromszor diadalmaskodik.

“Készek vagyunk 120 százalékot beleadni Fernandóhoz hasonlóan. Harcolni fogunk a végsőkig, az utolsó kilométerekig. Nagyon elszánt vagyok” – ezt már Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke mondta.

“A Ferrari remek csapat, Fernando remek pilóta. Kemény munkát végeznek, a legjobbat kell nyújtanunk, hogy jobbak legyünk náluk” – jelezte Christian Horner, a Red Bull főnöke, hogy Vettel vb-elsősége még korántsem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik