Forma-1

Nagyot szólhat Vettel jubilálása

Sebastian Vettel, a Red Bull Forma-1-es istálló világbajnoki címvédő pilótája éppen pályafutása 100. futamán, a november 18-i - és az idén debütáló - Amerikai Nagydíjon nyerheti meg sorozatban harmadik vb-trófeáját.

Mivel Fernando Alonso, a Ferrari spanyol versenyzője vasárnap az indiai GP-n Sebastian Vettel mögött másodikként ért célba – s így 13 pont a hátránya a Red Bull 25 éves német pilótájával szemben -, a most vasárnap, Abu-Dzabiban sorra kerülő futamon még nem dőlhet el a vb-cím sorsa.

Vettelnek 240, Alonsónak 227 pontja van, az idei vb-sorozatból pedig még három GP van hátra. Egy győzelemért 25 pont jár, azaz három sikerrel 75 pont gyűjthető a szezon zárásáig. Pontegyenlőség esetén a győzelmek száma, ha ez is egyenlő, akkor a további helyezések száma dönt a versenyzők között.

Ha Vettelnek a soron következő két futamot sikerül megnyernie, s ezeken Alonso másodikként zár, akkor a német pilótáé lesz a trófea, neki ugyanis 290, míg a spanyolnak 263 pontja lesz, a 27 pontos különbség pedig egy versenyen nem hozható be.

A Forma-1-es világbajnokság idei zárófutamát, a Brazil Nagydíjat november 25-én rendezik Sao Paulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik