Forma-1

Vettel nem lassít Indiában

Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )
Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )

A címvédő Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1 Indiai Nagydíjának harmadik szabadedzésén is.

Pénteken az első és a második szabadedzésen is Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak Indiában, így nem hatott meglepetésként, hogy a szombati tréning féltávjánál is a német volt az első helyen, ráadásul nem is kicsit. Egyedül csak a csapattárs, Mark Webber, valamint Lewis Hamilton tudta a címvédő idejét megközelíteni.

A harmadik szabadedzés első fele egyébként csendesen telt, egyedül Hamilton okozott némi riadalmat, amikor egy kanyarban túl közel ment el az egyik Sauber mellett. A Ferrarik csak a tréning felénél jöttek ki a pályára.

A folytatásban Jenson Button szép csendben felhozta a másik McLarent a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, míg a jelek szerint a pályával megismerkedő Kimi Raikkönen is biztató köröket futott. Kisvártatva Webber pördült meg a bokszutca kijáratánál, majd Bruno Senna harmadik leggyorsabbként teljesítette a pályát. A Ferrarinak mindeközben nem igazán ment, a középmezőnyben horgonyzott le a Scuderia két pilótája.

Az utolsó perceket megnyomták becsülettel a pilóták, szinte mindenki kint volt a pályán a végéig. A végére Button feljött a második helsre Vettel mögé,Webber lett a harmadik, Hamilton a negyedik, Raikkönen az ötödik, Senna pedig a hatodik. Fernando Alonso csak a hetedik leggyorsabb időre volt képes, míg az első tízbe még Nico Hülkenberg, Michael Schumacher és Romain Grosjean fért be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik