Forma-1

Vettel komoly hajrát indít

Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )
Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )

A Forma-1-es szezonból már csak négy futam van hátra, épp ezért Sebastian Vettel és a Red Bull teljes erőbedobással készül.

Új-Delhi, Abu Dhabi, Austin, São Paolo. Az utolsó négy versenyhétvége helyszíne, melyeken egy jó szerepléssel Sebastian Vettel harmadik egyéni vb-címét szerezheti meg.

Szingapúr óta ugyanis uralja a mezőnyt a Red Bull, így Indiában akár zsinórban negyedik győzelmüket is bezsebelhetik. Ehhez pedig nagyrészt Vettel vezetheti őket, aki persze tisztában van azzal, hogy ez nem lesz könnyű feladat egy ismeretlen aszfaltcsíkon.

„Nyerünk vagy nem…. nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a legjobb tudásunk szerint teljesítsünk. Az utóbbi versenyeken örülhettünk, minden úgy alakult, ahogy számítottuk, de a dolgok gyorsan változnak, így ez nem garancia az újabb elsőségre” – mondta a címvédő.

A Red Bull újabb futamgyőzelmét várja a Lotus pilótája, Romain Grosjean is: „Vettel előnye az, hogy sokkal gyorsabb kocsiban ül, de sosem tudhatod, mikor változnak az erőviszonyok.”

Hasonlóan vélekedett Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) is: „Sebastian nagyon jó pilóta. Nem volt szerencséje a szezon elején, de most senki sem állíthatja meg.”

Vettel előnye négy futammal a zárás előtt hat pont, a spanyol Fernando Alonsót megelőzve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik