Forma-1

Nagy kihívás az indiai kaja és pálya a pilótáknak

Az Indiai Nagydíj nemcsak a pálya miatt jelent próbatételt a Forma-1-es pilótáknak. Valamit enni is kellene.

Van olyan pilóta a Forma-1 idei szezonjában, ráadásul világbajnok, aki még sohasem járt Indiában, ellenben nagyon szereti az indiai ételeket. Érdekes, hogy a legtöbben alig várják a különös hangulatú hétvégét.

Kamui Kobajasi, a Sauber japán versenyzője így vallott a hétvégi futam előtt: “Nem sokat láttam még Indiából, a tavalyi futam alatt nem volt sok időnk körbenézni. Amit a legjobban szeretek, az az indiai vajas csirke. Ez egy klasszikus indiai étel, és a kedvenceim közé tartozik. Idén körbe akarok nézni Új-Delhiben, igaz, elég messze van a pályától a főváros. Nem lesz egyszerű” – mondta Kobajasi.

“Tavaly minden új volt a pályán, most már másodjára valószínű rutinosabban körözgetek rajta. Emiatt talán képesek lehetünk pontokat szerezni” – tette hozzá.

“Még sosem jártam Indiában, de indiai éttermekben gyakran megfordulok. A pálya teljesen új lesz számomra, és ellentétben másokkal, szimulátorokon sem gyakoroltam. Szerintem az nem ugyanaz. Szeretek sokfelé járni, és mindig kihívás egy új pálya megtanulása. Pár kör alatt meg lehet tanulni a szabadedzések idején pénteken” – mondta a Jégember, Kimi Raikkönen.

“Nagyon várom a hétvégi futamot, mert India sajátos atmoszférával bír, mindig különleges ott versenyezni. Nagyon gyors a pálya, gyors kanyarokkal, ez passzol a mi autónkhoz. Bizakodhatunk” – ezek már Bruno Senna szavai, aki a Williams istállónak szerezne pontokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik