Forma-1

A főcigiügyi megbízott a Hungaroringet is átsodorná

Gyulay Zsolt (Gyulay Zsolt)
Gyulay Zsolt (Gyulay Zsolt)

A Hungaroringen nagy változások lehetnek a közeli jövőben, a pálya nyomvonala is változhat.

A mogyoródi Forma-1-es versenypályával kapcsolatos elképzelésekről a Népszabadság Online-nak Gyulay Zsolt nyilatkozott, akit a héten neveztek ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. élére, ám ezzel együtt a Hungaroring Sport Zrt., az F-1-es pályát működtető cég igazgatóságának elnöki posztját megőrzi.

“Szerintem komoly esélyünk van arra, hogy az európai helyszínek közül mi azok között legyünk, akik megtarthatják a futamukat. Fontos hangsúlyoznom: meg kell találni azt az optimumot, hogy mi az, amit érdemes a ringre költeni, és mi az, amit már nem, hiszen már így is jól kihasználjuk a pályát” – válaszolta a nol.hu-nak adott interjúban arra a felvetésre, hogy a Hungaroring mellett az elmúlt tíz évben elszáguldott a konkurencia, s ha nem lesz komolyabb beruházás, a nagydíjat hosszú távon aligha lehet itthon tartani.

Gyulay hozzátette: 2016-ig van szerződés, és “egy-két feltételnek kellene teljesülnie ahhoz, hogy 2021-ig hosszabbítani tudjunk”.

“A kormánytól pozitív hozzáállást tapasztalok, összességében úgy látom, van esélyünk egy következő hosszabbítást elérnünk” – jelentette ki Gyulay, aki szerint az már nem elég, hogy újraaszfaltozzák a pályát, s úgy tűnik, kevés az egy előzési zóna is a célegyenes végén, még egyet ki kellene alakítani.

“Szerintem nagy haszna lenne annak, ha a pályát frissítenénk, és még egy előzési zóna bekerülne a vonalvezetésébe. Az új aszfaltozással, rázókövek cseréjével együtt ez a projekt, azt gondolom, egymilliárd forint alatti összegből kigazdálkodható. Ezenfelül azon is dolgozunk, s erre készülnek tervek, hogy Mogyoród és Kerepes lakosságának jobb hangcsillapítást biztosítsunk. A logikus az lenne, ha a pályához ilyen mértékben hozzányúlunk, akkor ezt a munkát is akkor végezzük el” – nyilatkozott Gyulay, aki szerint 2014-ben végezhetnek a feladattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik