Forma-1

A Red Bullnál nem értik a Ferrarit

Helmut Marko, a Forma-1-ben szereplő Red Bull Racing tanácsadója szerint a Ferrari rossz taktikát választott Dél-Koreában.

A címvédő Sebastian Vettel győzelmével zárult a Forma-1 Dél-koreai Nagydíja, csapattársa, Mark Webber lett a második, míg a két a Red Bull után a két Ferrari ért be Fernando Alonso, Felipe Massa sorrendben. A brazil igen jó köröket futott, azonban a csapat döntése értelmében a Ferrari spanyolja mögött kellett maradnia, mivel Alonso verseng a világbajnoki címért.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint ez rossz döntés volt, mivel ő úgy érzi, Massa jobb körökre volt képes csapattársánál. Az osztrákok egykori forma-1-es pilótája szerint ugyanis a napokban hosszabbító versenyző zavarba tudta volna hozni Webbert.

„A Ferrari vajon miért nem engedte, hogy Massa beelőzze Alonsót, majd nyomást gyakoroljon Webberre? Ha megelőzi az ausztrált is, akkor a verseny végén helyet cserélhettek volna és Alonso több pontot hozott volna ki a versenyhétvégéből” – mondta Marko az osztrák Blicknek.

Négy futammal a szezon vége előtt Vettel vezet az összetettben, előnye hat pont Alonso előtt. A versenyzők legközelebb Indiában mérik össze az erejüket a jövő hét végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik