Forma-1

Alonso nem lesz világbajnok

Flavio Briatore szerint maximum 30 százalék az esélye annak, hogy Fernando Alonso lesz a Forma-1 2012-es idényének győztese.

Mint ismert, Dél-Koreában Sebastian Vettelt intette le első helyen a kockás zászló, a Red Bull címvédője így négy futammal az idény vége előtt a ponttábla élére állt. A németnek nagyon ment Ázsiában, ugyanis Szingapúrban és Japánban is diadalmaskodni tudott, mesterhármasának köszönhetően pedig hat pont a fórja Fernando Alonso előtt, míg Kimi Raikkönen negyvennyolc egységgel lemaradva a harmadik.

Alonso felfedezője, Flavio Briatore szerint a spanyolnak szinte elszálltak a világbajnoki esélyei, szerinte maximum csak 30 százalék a sansz arra, hogy Alonso legyen az első az év végére.

„Egy ilyen autóval nem lehetsz világbajnok” – mondta az olasz a Tuttosportnak, majd hozzátette, hogy a Ferrari egy körön sem a Red Bullal, sem a McLarennel nem tudja felvenni a versenyt. Briatore szerint Alonso füllentett arról, hogy örül a dél-koreai harmadik helyének:

„Ferdi (Alonso beceneve – a szerk.) hazudik, egyáltalán nem boldog a jelenlegi helyzetével.”

Szó se róla, a nyári szünet óta nem éppen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt Maranellóban eltervezték, ugyanis Alonsónak kétszer is fel kellett adnia a küzdelmeket, háromszor pedig a dobogó legalsó fokán zárt. Érzik ezt a vezetők is, Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint a spanyolnak “foga közé szorított késsel” kell harcolnia a hajrában.

Örömteli dolgok is történnek azért a Ferrari háza táján, a sokat bírált Felipe Massa ugyanis a jelek szerint kezd magára találni, egyre jobb eredményeket ér el. Ez a brazilnak egy egyéves szerződéshosszabbítást eredményezett a héten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik