Forma-1

A Porsche nem vesz részt a Forma-1-ben

porsche (porsche, )
porsche (porsche, )

Noha egyes sajtóinformációk a Porsche visszatérését jósolták az F1 világába, a német cég cáfolta a híreszteléseket.

A Porsche egyértelműen kijelentette, hogy nem tervezik visszatérésüket a száguldó cirkuszba, hiába kaptak szárnyra a pletykák, melyek abból indultak ki, hogy a németek indulnak majd a Le Mans-i versenyen.

2014-től mint motorszállíttóra gondoltak a német lapok, ugyanis régóta téma már a Volkswagen-csoport valamelyik tagjának szerepvállalása a Forma-1-ben, ráadásul két év múlva beköszönt majd a turbókorszak. Korábban a Hondáról is úgy tartották, hogy ismét képviselik majd magukat a sorozatban.

Olivier Hilger, a Porsche sajtófőnöke azonban cáfolta a német lapok értesüléseit.

“Ez pusztán spekuláicó. Nem akarunk részt venni a Forma-1-ben. A Le Mans-i viadalra koncentrálunk, és nem is változik majd” – mondta, majd kitért arra is, miért alkalmaznak mégis F1-es szakembereket – “A legrangosabb sorozatokban jártas mérnököket veszünk fel, hiszen így tudunk csak fejlődni. És ha jó szakembereket akarsz, szét kell nézned a Forma-1-ben is.”

Saját csapatként a gyártó 1961-ben és 1962-ben szerepelt a száguldó cirkuszban, de a magas költségek miatt visszavonultak. Motorszállítóként a Porsche az 1980-as években partnere volt a McLaren istállónak, és két konstruktőri, valamint három egyéni vb-címhez segítették a wokingiakat. Aztánm 1991-ben a Footwork csapatban vállaltak szerepet, de pocsék idényük volt, a gyengén megépített motor miatt, így végleg kiszálltak a Forma-1-ből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik