Forma-1

Vettel 2014-től Ferrariba ül!

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

Nem valamelyik bulvárlap, hanem egyenesen a BBC állítja azt, hogy a német pilóta az olasz istálló versenyzője lesz két év múlva!

A brit közszolgálati médiacsoport, a BBC internetes kiadása mai cikkében a Ferraritól származó belső információkra hivatkozik. A Ferrari többször jelezte, elégedetlen Massa teljesítményével. Így régóta megy a találgatás, ki és mikor érkezhet a helyére. Már a sport24 is többször foglalkozott Sebastian Vettel esetleges átülésével.

Tény, Vettelnek 2014 végéig szól a szerződése. Helmut Marko, a Red Bull vezető tanácsadója, Dietrich Mateschitz tulajdonos jobbkeze azonban időközben már arra utalt, hogy a német pilóta szerződésében van olyan záradék, amely lehetővé teszi a kétszeres világbajnok távozását.

Ugyanakkor az is tény, hogy a Ferrarinál maximálisan tiszteletben tartják Fernando Alonso véleményét. A világbajnokságban jelenleg 2. helyen álló spanyol egyszer már megvétózta Lewis Hamilton 2013-as leigazolását. Ezért vagy másért a brit pilóta már alá is írt három évre a Mercedeshez.

Massa Suzukában szerzett második helye – Alonso kiesett – arra éppen elég volt, hogy kicsit lecsillapítsa az ellenzékét. Stefano Domenicali csapatfőnök is dícsérte, így valószínű, hogy Vettel érkezéséig, azaz 2013 végéig megerősítik Massát a Ferrarinál. A brazilnak ez lesz a nyolcadik egymást követő versenyévadja az olasz csapatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik