Forma-1

A Ferrari nem kér Vettelből

Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )
Sebastian-Vettel(210x140)(1).jpg (sebastian vettel, )

Luca di Montezemolo, a maranellói istálló elnöke cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint Sebastian Vettel 2014-től a Ferrarinál folytatja.

Mi is írtunk róla a nap folyamán, hogy a BBC információi szerint a kétszeres világbajnok elhagyja idény végén a Red Bullt, és a Ferrarihoz szerződik.

Montezemolo viszont nem akar “két kakast egy tyúkólba”, sokkal inkább olyan pilótákkal számol, akik a Ferrariért küzdenek, nem saját magukért.

“Nem akarok problémát és rivalizálást. Összhangot akarok, mint az volt Schumacher és Irvine, Schumacher és Barrichello, Alonso és Massa között” – mondta a Ferrari elnöke.

Ráadásul a Red Bull is cáfolta a híreket: a csapat részéről Helmut Marko elmondta, hogy ez puszta fikció, Vettel nem megy az olaszokhoz, de megszólalt Christian Horner csapatfőnök is, aki szerint a német világbajnok jövőre is marad az istállónál.

Idén Vettel és Alonso komoly csatát folytat az egyéni világbajnoki címért: eddig a spanyol vezette az összetettet, a Koreai Nagydíj után viszont a német állt az élre, és hatpontos előnyre tett szert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik