Forma-1

Red Bull csata az időmérőn, Webberé a pole

Mark Webber (mark webber, )
Mark Webber (mark webber, )

A Koreai Nagydíj időmérőjén Seabstian Vettel és Mark Webber küzdött az első helyért, végül az ausztrál volt a leggyorsabb.

A címvédő Sebastian Vettel számított az esélyesnek a pole pozíciü megszerzésére, hiszen a Red Bull pilótája nyerte a szombat hajnali harmadik szabadedzést, ráadásul nagy fölénnyel.

A mondhatni papírforma beigazolódni látszott a Q1-ben, amikor az szakasz feléhez érkezve simán átvette az első helyet, egy bombaerős idővel. Izgalmakat a szakasz vége tartogatott bőven, ugyanis Alonso is Hamilton is veszélyeztetve volt, de szerencséjükre Senna nem tudott javítani idején, így mindketten bejutottak a második etapba.

A Q2-ben aztán igazi nagy nevek is elvéreztek, hiszen az utolsó percben még Perez számított kiesőnek, ám egy jó idővel elodázta a kiesést, viszont így Raikkönent a búcsúzók közé taszította. A finn sem tétovázott sokáig, ő is befért a legjobbak közé, viszont így Button és a mexikói óilóta pottyant ki, Schumacher pedig épphogy 10. lett. Tegyük hozzá, ezt a szakaszt is Vettel nyerte.

A Q3-ban a két Ferrari futotta meg az első mért köröket, és Alonso parádés időt teljesített, 1:37.667-el. Őt három tizeddel megelőzte Vettel, persze mindenki szuperlágyon teljesítette a szakaszt.

Féltávnál Webber volt a harmadik, Massa pedig a negyedik, de Schumachernek, Hülkenbergnek és Rosbergnek nem volt még mért köre.

Amikor már csak kétperc volt hátra, hirtelen mindenki kijött az aszfaltcsíkra: Webber átvette a vezetést, majd Hamilton is javítani tudott, Alonso viszont visszacsúszott a negyedik pozícióba. Vettel megpróbálta megszorítani csapattársát, de az ausztrált nem tudta legyőzni szombaton, aki így megszerezte Monaco után második rajtelsőségét. Az bejött, hogy a Red Bull a leggyorsabb Dél-Koreában, viszont Webber pole pozíciójára kevesen számítottak.

A vasárnapi rajtsorrend
1. sor:
Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 
Sebastian Vettel (német, Red Bull) 
2. sor:
Lewis Hamilton (brit, McLaren)
Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 
3. sor:
Kimi Räikkönen (finn, Lotus)
Felipe Massa (brazil, Ferrari)
4. sor:
Romain Grosjean (francia, Lotus) 
Nico Hülkenberg (német, Force India) 
5. sor:
Nico Rosberg (német, Mercedes)
Michael Schumacher (német, Mercedes) 
6. sor:
Jenson Button (brit, McLaren) 
Sergio Perez (mexikói, Sauber)
7. sor:
Kobajasi Kamui (japán, Sauber) 
Paul di Resta (brit, Force India) 
8. sor:
Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 
Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso)
9. sor:
Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso)
Bruno Senna (brazil, Williams)
10. sor:
Vitalij Petrov (orosz, Caterham)
Heikki Kovalainen (finn, Caterham)
11. sor:
Charles Pic (francia, Marussia)
Timo Glock (német, Marussia)
12. sor:
Pedro de la Rosa (spanyol, HRT)
Narain Karthikeyan (indiai, HRT)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik