Forma-1

Button a konstruktőri címre hajt

jenson button (jenson button, )
jenson button (jenson button, )

A Forma-1-es McLaren Mercedes pilótája, Jenson Button már a csapatvilágbajnoki cím felé kacsintgat.

A brit versenyző komoly hátrányban van a pilóták világbajnoki címéért folytatott versenyében, hiszen öt futammal az idény vége előtt a spanyol Fernando Alonso mögött 63 pont a lemaradása. Persze matematikailag van még esélye a 2009-es világbajnoknak a végső sikerre, mivel elméletben még 125 pontot lehet gyűjteni.

Button mégis inkább a csapat vb-címre koncentrál, hiszen a wokingiak legutóbb 1998-ben emelhették magasba a trófeát. Akkor a Hakkinen, Coulthard duó végzett az élen, megelőzve a Ferrari Schumacher, Irvine kettősét. Ráadásul abban az évben pont a finn ért fel a dobogó tetejére a pilóták versenyében is.

Jelenleg a McLaren a második az összesítésben, a Red Bull-Renault mögött, de csak 41 ponttal vannak lemaradva Vetteléktől, és egy futam alatt egy csapat maximum 43 egységet tud szerezni, tehát korántsincs veszve az ügy.

“A hátrányunkat akár egy versenyhétvége alatt ledolgozhatjuk, és ez nagyszerű dolog, mivel az azt jelentené, hogy Lewis, és én is dobogóra állhatunk” -mondta Button.

“A gyártók versenyének megnyerése nagy cél. Amikor kiszállok az autóból a futam végén, mindig ránézek ezekre a pontokra. Az egyéni vb-címre már kicsi az esély, de ha összejön, akkor összejön. Nem leszek túl izgatott emiatt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik