Forma-1

A Ferrari 19-re lapot húz

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

Pat Fry, az olasz istálló technikai igazgatója kész általa is rizikósnak vélt fejlesztéseket is bevetni az utolsó öt Foma-1-es futamra.

Fernando Alonso a Belga Nagydíjon és a Japán Nagydíjon is rajtbaleset miatt esett ki, így amellett, hogy mindkét versenyen pont nélkül maradt az előnye minimálisra, négy pontra csökkent Sebastian Vettel előtt. Kijelenthető, már nem ő a világbajnokság egyértelmű esélyese. Főleg azért nem, mert a Red Bull megtáltosodott a saját fejlesztésű dupla DRS felszerelésével, nyilvánvalóvá vált, függetlenül Alonso pechszériájától, a Ferrari utóbbi időben eszközölt újításai nem jöttek be. Mindezt nemrég a spanyol pilóta is szóvá tette.

Ezek után nem lehet csodálkozni, ha a hétvégi Koreai Nagydíj előtt Pat Fry, a Ferrari technikai igazgatója 19-re lapot húz, és akár még rizikósnak tartott fejlesztéseket is kész bevállalni a hajrában. “A versenytempónk kicsit jobb volt az időmérősnél Japánban” – mondta Fry, kiemelve Felipe Massa második helyét. “Közelebb kerültünk a McLarenhez, de a Red Bulltól még le vagyunk maradva, úgyhogy nem állhatunk le a munkával. Az elmúlt versenyeken mindenhol mutattunk új fejlesztéseket, ezeket egész jól működtek már Japánra. Ha folyamatos fejlődést akarunk, akkor kockázatot is vállalnunk kell: Koreára négy kisebb újításunk lesz, a nagyobb fejlesztések a verseny után érkeznek” – adott hangot további bizakodásának a technikai igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik