Forma-1

Megszólalt a szörnyű balesetet szenvedő F1-tesztpilóta

Maria De Villota először adott interjút azóta, hogy júliusban egy tesztbalesetben majdnem tragikus balesetet szenvedett.

Maria De Villota még július elején szenvedett balesetet a Marussia tesztpilótájaként, amikor az angliai Duxfordban elveszítette uralmát autója felett és a csapatkamionba hajtott. Napokig kritikus volt az állapota, ráadásul elveszítette a jobb szeme világát is.

A Forma-1 történetének első női tesztpilótája először adott interjút szörnyű balesete óta, a spanyol Hola Magazinnak beszélt rossz élményeiről.

„Mindenre emlékszem, még a becsapódásra is. Amikor magamhoz tértem, az ágyam körül állóknak fel sem tűnt, hogy beszélni próbálok” – mondta a spanyol hölgy, aki azt is elmondta, először angolul szólalt meg, majd mikor az édesapja megkérte rá, spanyolul folytatta.

A lap munkatársa megkérdezte, hogy gondolkodik-e azon, hogy folytassa a versenyzést, mire Villota elmondta, egyelőre még nem tudja, mit hoz számára a jövő. Ugyanakkor kiemelte, hogy Amerikában több olyan versenyző is akad, aki elveszítette egyik szeme világát, ám egyelőre még nem tudja elképzelni, milyen lehet fél szemmel vezetni.

„A balesetem rávilágított az élet egy másik oldalára, olyan dolgokra, amik igazán fontosak. Egy szemem van ugyan, de több dolgot veszek észre. Korábban az életem egy versenyfutás volt, de most rájöttem, hogy néha érdemes megállni és más oldalról is megvizsgálni a dolgokat” – mondta a 32 esztendős pilóta.

De Villotára most két műtét is vár, az arccsontját hozzák rendbe a szemürege környékén.

Ajánlott videó