Forma-1

A Ferrari elnöke “késharcra” buzdítja Alonsot

Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)
Luca-di-Montezemolo (Luca-di-Montezemolo)

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondta, hogy Fernando Alonsónak "foga közé szorított késsel" kell harcolnia a hátralévő öt versenyén.

Hajrájához érkezett a Forma-1, már csak öt futam van hátra a 2012-es idényből. A címvédő, legutóbb Suzukában győztes német Sebastian Vettel (Red Bull) már négy pontra megközelítette a pontverseny éllovasát, Fernando Alonsot. A spanyol keserű szájízzel hagyta ott a Japán Nagydíjat, hiszen akárcsak a szeptember 2-i Belga Nagydíjon, itt sem saját hibájából ütközött, majd esett ki rögtön a rajt után. Alighanem ez kéztette a Ferrari elnökét Luca di Montezemolot arra, hogy a csapat honlapján keresztül is buzdítsa a spanyolt.

“Felhívom Fernandót, hogy motiváljam, lelket öntsek bele” – olvasható Montezemolo nyilatkozata a csapat honlapján. “Most olyannak szeretném látni a Ferrarit, amilyen mindig is volt: nyugodt, céltudatos és koncentráltnak. Alonso a mezőny leggyorsabb pilótája és csak két fatális baleset akadályozta meg, hogy több mint harminc ponttal vezesse a rangsort. Most késsel a szájában össze kell szorítsa a fogát és tovább kel küzdenie.”

Íme Fernando Alonso suzukai “esése” belülről, és a szurkoló szemével

Ajánlott videó

Olvasói sztorik