Forma-1

Schumacher mégis marad a száguldó cirkuszban

Elképzelhető, hogy ugyan más szerepkörben, de a jövőben is a Forma-1-es Mercedes istállónál marad a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki az év végén – másodszorra is – befejezi versenyzői pályafutását.

„Döntés még nem született, de ez is egy lehetőség – nyilatkozta pénteken, a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén Norbert Haug, a stuttgarti gyár sportigazgatója, aki azt azonban nem árulta el, pontosan milyen feladatot kapna a 43 éves német sztár. – Az elmúlt három évben kimagasló teljesítményt nyújtott mind a hozzáállás, mind a lelkesedés tekintetében.”

A Forma-1 történetének legeredményesebb versenyzője csütörtökön jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul, de azt mondta, további jövőjéről csak az idény befejezése után dönt. A Mercedes múlt pénteken közölte, hogy 2013-tól a brit Lewis Hamilton váltja Schumachert.

A kerpeni születésű pilóta 1991 és 2006 között 250 futamon indult, 91-szer nyert, 154 alkalommal állt a pódiumon, 68-szor indult az első rajtkockából, s 77-szer futotta meg a leggyorsabb kört. A Benettonnal 1994-ben és 1995-ben volt világbajnok, a Ferrarival 2000 és 2004 között ötször nyert vb-t. Később, 2006 és 2010 között szüneteltette pályafutását, majd visszatérése óta 52 GP-n állt rajthoz.

Az elmúlt közel három évben két alkalommal alakított igazán emlékezeteset a Mercedes volánja mögött: az idei Monacói Nagydíjon megnyerte az időmérő edzést, majd az Európa Nagydíjon harmadikként ért célba, ez volt az egyetlen dobogós helyezése visszatérése óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik