Forma-1

Már temetik Hamiltont

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint a brit versenyző nem lesz sokkal gyorsabb a Mercedesnél a 2014-es motorváltozásokat követően.

A Forma-1 egyik legnagyobb port kavaró döntése volt múlt héten az, hogy Lewis Hamilton 14 évnyi közös munka után az idény végén elhagyja a McLaren csapatát és a Mercedeshez szerződik. Már az utódját is megtalálták a wokingiak, a tehetséges Sergio Perez érkezik a helyére, míg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher jövője egyelőre kérdéses.

Hamilton döntésének hátterében a fáma szerint a Mercedes által beígért pénz, na meg az új kihívás állt, illetve sokak szerint az, hogy 2014-től megváltoznak a motorok a versenygépekben. A következő szezont követően ugyanis a jelenlegi, 2,4 literes erőforrásokat felváltják a 1,6 literes, turbó V6-osok, aminek fejlesztésében a Mercedes a hírek szerint az élen jár, így a brit abban bízik, hogy brackley-i illetőségű gárdával a világbajnoki címért küzdhet majd.

Igen ám, csakhogy a McLarennek is a Mercedes a motorbeszállítója, így Martin Whitmarsh szerint Hamilton nem fog kiugró eredményt elérni 2014-ben.

„Lewis is tudja, hogy rövid-, közepes és hosszútávon is egy erős csapat vagyunk. Régóta együtt dolgozunk a Mercedesszel, ha pedig megnézik az eredményeinket, elég eredményesnek mondható az eddigi munkánk. Szóval én nem hiszem, hogy lényeges különbség lesz majd a két istálló között.”

Whitmarsh azt is elmondta, a brit versenyző hiába távozik az év végén, a csapat a szezon hátralévő hat futamán is megadja a kellő támogatást a 2008-as világbajnoknak, aki továbbra is bízik a vb első helyében, pedig 52 pont a hátránya az élen álló Fernando Alonso mögött.

A mezőny a hétvégén Japánban vendégeskedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik