Forma-1

Hivatalos: Hamilton váltja Schumachert

lewis hamilton, michael schumacher (michael schumacher, lewis hamilton, )
lewis hamilton, michael schumacher (michael schumacher, lewis hamilton, )

Lewis Hamilton távozott a McLarentől, és a minden bizonnyal visszavonuló Schumacher helyére ül be a Mercedesbe. A britet Sergio Perez váltja.

Pénteken beindult a pilótakeringő a Forma-1-ben. Ugyanis ami eddig csak pletyka volt, az most már biztossá vált: Hamilton elhagyja a wokingi istállót, és a Mercedeshez szerződik. A tényt a McLaren hivatalos twitter oldalán is megerősítette.

“Itt az ideje, hogy új kihívások elé nézzek. Nagyon izgatott vagyok, hogy új fejezetet kezdhetek a Mercedesnél. Hiszem, hogy segíthetek az Ezüst Nyílnak a legjobbak közé jutni, és vb-címet nyerni” – nyilatkozta Hamilton.

“A Hamitlon, Rosberg páros lesz a legdinamikusabb és legérdekesebb duó a jövő évi rajtrácson. Várom már, hogy milyen sikereket tudunk elérni” – mondta Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke.

A brit helyére azonnal meg is szerezték – már hetek óta szinte kész tény – a mexikói Sergio Perezt, így viszont a Sauber-Ferrarinak is új pilóta után kell majd néznie.

A lavinát egyébként  a visszavonuló hétszeres világbajnok, Michael Schumacher indította el. A német szerződését ugyanis nem hosszabbítja meg a Mercedes, így a 43 éves pilóta minden bizonnyal szögre akasztja a sisakját. “Ez egyelőre még nem téma” – mondta menedzsere, Sabine Kehm arra reagálva, hogy elképzelhető-e az, hogy Schumi egy másik istállónál álljon munkába.

“Három csodálatos évet töltöttem a Mercedesnél, de ezek az esztendők sportszakmai szempontból nem úgy alakultak, ahogyan azt mindannyian szerettük volna” – idézte a Mercedes közleménye Schumachert. “Lewisnak és az egész csapatnak minden jót kívánok, egyúttal mindent köszönök az istálló tagjainak. Mostantól a következő versenyre koncentrálok.”

Lewis Hamilton csütörtökön közölte a döntését a vezetőséggel, ami azonnal sokkolta a wokingiakat, akik szerették volna megtartani a 2008-as világbajnokot, és szerződést hosszabbítani vele.

A Daily Telegraph szerint a német istálló vezetősége Stuttgartban várja, hogy aláírja az új Concorde Egyezményt, és ezzel egyidőben Hamiltonnal is új kontraktusát. Sőt, már az is napvilágot látott, hogy a brit háromévre szerződik le, évi 15 millió fontért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik