Forma-1

Alonso: A Ferrari kockáztatja a vb-címemet

A Ferrari Forma-1-es pilótája szerint fejleszteni kell a motoron, ellenkező esetben nem tudja megnyerni a világbajnoki címet.

A spanyol Fernando Alonso 194 ponttal vezeti a világbajnokságot, előnye 29 pont a második helyezett Sebastian Vettel előtt. Hat futam van még hátra az idei sorozatból.

A pilóta most kemény üzenetet intézett a Ferrari vezetőségének, ugyanis szerinte ha nem kezdenek komoly fejlesztésekbe a motort illetően, elúszhat az elsőség. Az utolsó négy versenyen nem sikerült győznie, ráadásul az utolsó kettőn mechanikai problémákkal kellett szembenéznie.

„Egy biztos, ez így nem mehet tovább – mondta a 31 éves versenyző. – Arra nem támaszkodhatunk, hogy a riválisaink úgyis hibáznak. Ez nem lesz mindig így. Ezenkívül javulnunk kell az időmérőedzéseken, ugyanis ott sok minden eldől.”

Hasonlóan vélekedik egyébként Stefano Domenicali, a Ferrrari csapatfőnöke is, aki szerint gyorsan kell cselekedni, és az autót minél inkább Alonsóra formálni, ahogyan tette azt a Red Bull Sebastian Vettel esetében.

A következő nagydíj Japánban lesz, a verseny október 7-én fut majd Szuzukában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik