Forma-1

Button: kétszereplős a vb

A McLaren pilótája szerint még van esély befogni Alonsót és Vettelt a Forma-1 idei tabelláján, de nem sok.

Sebastian Vettel nyerte a Szingapúri Nagydíjat vasárnap, a többi közt annak okán, hogy Lewis Hamiltonnak vezető pozícióban kellett kiállnia, autója ugyanis megállt.

Jenson Button lett a második, míg a világbajnoki pontversenyt vezető Fernando Alonso a harmadik. A McLaren brit pilótája szerint Vettel és Alonso között dőlhet el a világbajnoki cím sorsa.

A Ferrari versenyzője 29 ponttal vezet a német előtt, hat versennyel a vége előtt, Hamilton 52 ponttal van lemaradva, Button pedig csapattársától is, 23 ponttal.

Még 150 pontot lehet szerezni összesen, de a McLaren pilótája gy gondolja, felesleges reménykedni a csodában:

“Kettejük között dőlhet el az elsőség, de sokan vannak, akik beleszólhatnak a versenybe. Mindannyian ezért vagyunk itt. Mindenkinek nehéz már odaérnie az elejére, kivéve Sebet”.

A Szingapúri Nagydíj előtt Hamilton volt Alonso legnagyobb riválisa összetettben, így viszont, hogy most kiesett, rögtön Vettel lépett elő első számú üldözővé.

“Egy verseny nagy különbségeket hozhat. Fernando Spában balszerencsés volt, Hamilton élt az eséllyel, most Lewisnak volt balszerencséje és Seb élt a lehetőséggel” – értékelt Button.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője szerint még nem lefutott a vb:

“A világbajnokság még mindig nyitott. Az egyetlen aggasztó dolog, hogy Fernando állandóan a dobogón tud végezni. Számolni kell Webberrel, Raikkönennel, Buttonnel és persze Hamiltonnal. 2010-ben Sebastian 25 ponttal volt lemaradva két futammal a vége előtt és mégis sikerült nyernie, minden lehetséges” – így Horner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik