Forma-1

Hamilton, Maldonado első sor Szingapúrban

Lewis-Hamilton(210x140)(1).jpg (lewis hamilton, )
Lewis-Hamilton(210x140)(1).jpg (lewis hamilton, )

A Szingapúri Nagydíj időmérőjén a brit Lewis Hamilton autózta a leggyorsabb időt. Mellőle Pastor Maldonado rajtolhat, míg őket a világbajnok követi.

A Q1 első fele nem hozott meglepetést, az éllovasok közül mindenki ott volt az első tízben, egyedül Kimi Raikkönen szerénykedett a 13. helyen. Aztán a finn elővette tartalékait négyperccel a leintés előtt – ekkor még Vettel vezetett -, és bő egy tizeddel megverte a világbajnokot.

Az utolsó körökre aztán felkerült az autókra a szuperlágy keverék, és meglepetésre Di Resta lett az első 1:48.028-as idővel, majd egy pillanat múlva Grosjean bement 1:48 alá, és fél máspodpercet adott Raikkönennek. Az utolsó percben Senna odacsapata a Williamst a falnak, de emiatt nem kellett megállítani az időmérőt, így kialakult a kiesők sorrendje: Kobajasi, Petrov, Kovalainen, Glock, Pic, Karthikeyan és de la Rosa nem folytathatta.

A második szakaszban – a mindhárom szabadedzést megnyerőVettel és Hamilton remekül kezdett, hiszen 1:46-os kört tudtak menni, míg Senna ismételten megbarátkozott a fallal.

Izgalom maradt azért a Q2 végére is, hiszen Massa és Raikkönen csak a top10 végén kullogott, így veszélyben voltak. Maldonado azonban úgy gondolta, tesz róla, hogy mindketten csak a középmezőnyből rajtoljanak, ugyanis feljött az ötödik helyre, amivel mindkét elitversenyzőt kiütötte a legjobbak közül. Rajtuk kívül kiesett Hülkenberg, Perez, Ricciardo, Vergne és Senna.

A top10-ben sokáig a boxban maradtak a pilóták, ugyanis egy perccel az időmérő vége előtt még csak Hamiltonnak, Buttonnak és Vettelnek volt mért köre. Aztán megérkezett mögéjük Grosjean is, majd Maldonado, aki meglepetésre beékelődött a második helyre a két McLaren közé.

A kockás zászló után is változott a sorrend, hiszen Vettel lett a harmadik, Button a negyedik, Alonso pedig az ötödik, vagyis nem tudták megverni a Hamilton, Maldonado párost.

Eredmény – Szingapúri Nagydíj, időmérő
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:46.362
2. Pastro Maldonado (venezuelai, Williams-Renault) 1:46.804
3. Sebastian Vettel (német, Red Bull-Renault) 1:46.905
4. Jenson Button (brit, McLaren-Mercedes) 1:46.939
5. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 1:47.216
6. Paul Di Resta (brit, Force India-Mercedes) 1:47.241
7. Mark Webber (ausztrál. Red Bull-Renault) 1:47.475
8. Romain Grosjean (francia, Lotus-Renault) 1:47.788
9. Michael Schumacher (német, Mercedes) idő nélkül
10. Nico Rosberg (német, Mercedes) idő nélkül

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik