Forma-1

Pilótakeringő: Pérezt vinné a McLaren?

sergio-perez(210x140)(1).jpg (sergio perez, )
sergio-perez(210x140)(1).jpg (sergio perez, )

Sajtóértesülések szerint kritikus ponthoz érkeztek a tárgyalások Lewis Hamilton és a McLaren között. Könnyen előfordulhat, hogy  a brit pilóta távozik a wokingiaktól.

Brit lapértesülések szerint megrekedtek a tárgyalások Lewis Hamilton és a McLaren között. A legfrissebb sajtóinformációk szerint a wokingi istálló kezdi megunni a Hamiltonnal és az őt képviselő XIX. Entertainmenttel a szerződéshosszabbításért folytatott tárgyalások eddigi sikertelenségét.

Korábban úgy tűnt, hamar lezárulhat a tárgyalássorozat, a McLaren szeretett volna gyorsan megállapodni a 2008-as világbajnok versenyzővel, akit a Mercedes Michael Schumacher helyére szerződtetne. Mostanra azonban úgy tűnik,  a wokingi csapatnál – látva a tárgyalások akadozását – immáron új pilóta szerződtetésén is gondolkodnak.

Habár a McLaren vezetője, Martin Whitmarsh az Olasz Nagydíjat követően még azt mondta, nincs alternatívájuk arra az esetre, ha Hamilton távozna, most mégis úgy tűnik, a britek szeretnék kizárni annak a lehetőségét, hogy Hamilton kijátssza őket.

A The Mail on Sunday szerint a  közelmúltban még a Ferrarival hírbe hozott Sergio Pérez ülhet be az ezüst nyílba. A forrás szerint már meg is történt a kapcsolatfelvétel Pérez és a wokingiak között. Bár a mexikói pilóta a Ferrari junior akadémiájának tagja, elvileg nem lehet akadálya annak, hogy a McLarenhez szerződjön. Luca di Montezemolo, a maranellói csapat elnöke ugyanis korábban kijelentette, a 22 éves versenyzőnek több tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy beülhessen az olasz  csapat autójába.

Lewis Hamilton továbbra is nagyon szűkszavú a jövőjével kapcsolatban. A 27 éves versenyző szerint a vele kapcsolatban megjelent információk jelentős része nem igaz. Hamilton nem akar a pletykákkal foglalkozni, mint elmondta, az a legfontosabb, hogy a lehető legeredményesebben zárják a szezont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik