Forma-1

Finn lehet Alonso csapattársa

Heikki Kovalainen (heikki kovalainen, )
Heikki Kovalainen (heikki kovalainen, )

Heikki Kovalainen, a Caterhem istálló finn pilótájának képviselete a Ferrarinál járt látogatáson.

Felipe Massa a nyári szünet után mintha kissé összekapta volna magát, Belgiumban az ötödik, Olaszországban pedig a negyedik lett. Ennek ellenére nem hagytak alább azok a pletykák, melyek szerint a Ferrari gőzerővel keresi a brazil utódját.

Lehetett már hallani Sebastian Vettel Maranellóba szerződéséről is, az utóbbi időben pedig a legtöbben Sergio Perezt, a Sauber tehetséges pilótáját emlegetik. A mexikói nem mellesleg a Ferrari akadémiáján nevelkedett, ez is mellette szól. A média most bedobott egy újabb nevet is.

A finn MTV3 szerint Heikki Kovalainen képviselete a napokban a Ferrari háza táján járt és a finn versenyző esetleges szerződtetése volt a téma. Az északi televízió szerint Kovalainen jelenleg a legnagyobb esélyes arra, hogy a világbajnoki ponttáblázatot vezető Fernando Alonso csapattársa legyen. Kérdés, hogy ez az információ mennyire tekinthető elfogulatlannak.

A 30 esztendős versenyzőnek ez a hatodik éve a száguldó cirkuszban, három esztendeje van jelenlegi csapatánál, korábban lehúzott egy szezont a Renault-nál (itt debütált), kettőt pedig a McLarennél. Az első két évében egyaránt hetedik lett a világbajnokságon, a wokingiaknál futamot is tudott nyerni, 2008-ban a Hungaroringen intették le elsőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik