vettel, alonso (vettel, alonso, )
Forma-1

Vettel és Alonso osztja egymást

A Forma-1-es Olasz Nagydíjon Fernando Alonso és Sebastian Vettel összeakasztotta a bajuszt, a verbális adok-kapok a futam után is folytatódott.

A Forma-1-es Olasz Nagydíj Lewis Hamilton győzelmén kívül is sok érdekes és izgalmas momentumot hozott.

A futam legfurcsább esete a pontverseny éllovasa, a spanyol Fernando Alonso és a címvédő Sebastian Vettel között történt, amikor ugyanabban akanyarban, ahol tavaly Alonso kiküldte Vettelt, most a hispánt a német szorította ki a fűre, ahonnan csak nehezen sikerült visszavergődnie az aszfaltra.

Alonso azonnal reklamált a csapatrádióban, Vettelt később bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, ami az uralkodó világbajnok műszaki okokból történt kiesése miatt ugyan okafogyottá vált, de a két pilóta a nyilatkozataiban alaposan felidézte a történteket.

Alonso erősen kritizálta Vettelt, dacára, hogy tavaly ugyanezen a versenyen éppen ő csinálta ugyanezt a némettel, de Alonso megúszta büntetés nélkül. “A tavalyi esetnél vétlen voltam, aki látta, hogy mi történt idén, nem kérdőjelezi meg, hogy Vettel szabálytalan volt”.

Vettelnek persze más a véleménye a dologról: “Pont ugyanaz volt a helyzet, mint tavaly. Akkor Fernando szorított le, következmény nélkül. Nem hiszem, hogy most engem azért büntettek meg, mert az Olasz Nagydíj a Ferrari hazai versenyének számít. Dühös voltam, de már megnyugodtam”.

Videó: kísérteties hasonlóság – Vettel vs Alonso 2011-ben és 2012-ben

Ajánlott videó