Forma-1

Vettel szerint súlyos Grosjean büntetése

Sebastian Vettel (sebastian vettel, )
Sebastian Vettel (sebastian vettel, )

A Red Bull kétszeres világbajnok pilótája szerint engedni kellett volna a Lotus Renault pilótáját versenyezni a monzai pályán.

A Forma-1 mezőnye háromhetes szünet után az előző hétvégén Belgiumban tért vissza a munkához, a Belga Nagydíj rögvest az első kanyarban nagy balesetet hozott.

A Lotus Renault pilótája, Romain Grosjean hozzáért Lewis Hamilton autójának kerekéhez, megdobta a McLarent, és a tömegbaleset után kiesett Fernando Alonso és Sergio Perez is.

A nagydíj után – amelyet Jenson Button nyert meg – a Nemzetközi Automobil Szövetség példátlanul súlyos ítéletet hozott: Grosjeant egy versenyről eltiltotta. Ez a viadal a hétvégén az Olasz Nagydíj lesz, Monzában. Vannak, akik egyetértettek a döntéssel, de akadnak olyanok is, akik nem. Például Sebastian Vettel:

„Azt hiszem, nagyon nehéz megfelelő ítéleteket, jó döntéseket hozni. Többet kellene beszélnünk, igaz, a pilóták rendszeres találkozója nagyon hasznos. Meg kell beszélnünk a problémáinkat, azt is, ha valami pozitív, azt is, ha valamai negatív dolog történt” – így a kétszeres világbajnok.

A címvédő német hozzátette: „Azt gondolom, Romain büntetése túl szigorú. Mindennek megvan a következménye, de vannak a mezőnyban olyanok, akik hibáztak, és kaptak egy boxutca-áthajtásos büntetést, vagy épp 10 ezer eurós bírságot. Nehéz a versenybírók helyzete, de szerintem vannak igazságtalan döntések.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik