Forma-1

Tudtuk, de nem sejtettük: D’Ambrosio ugrik be

A Lotus kedden bejelentette, hogy az egy futamra szóló eltiltását töltő Romain Grosjeant a tartalékpilóta, Jerome D’Ambrosio helyettesíti Olaszországban.

Mint ismert, a Lotus-istálló francia pilótája tömegbalesetet okozott a vasárnapi Belga Nagydíjon, a versenybíróság pedig egy futamra szóló eltiltással sújtotta, amit Olaszországban tölt le. A csapat tartalékpilótája Jerome D’Ambrosio, aki rendelkezik Forma-1-es múlttal, így az a bejelentés, hogy ő lesz a beugró, nem ért váratlanul senkit.

A 26 esztendős belga pilóta pályafutása során tizenkilenc futamon indult, ám ezeken egyszer sem tudott még csak pontot sem szerezni, igaz, ez nem meglepő, ugyanis a Virgint erősítette tavaly. A legjobb helyezése egy 16. hely volt, azt Indiában érte el.

„Amikor leigazoltuk, szempont volt az is, hogy végigversenyezte a 2011-es évet. Reméljük, ez majd a hétvégén is kifizetődik. Jól beilleszkedett közénk, és a mugellói tesztelés alkalmával jól is teljesített. Most itt áll előtte a lehetőség, hogy egy olyan kocsival menjen Monzában, ami a dobogóra is esélyes. Félig olasz, így biztosan élvezni fogja az olasz közönség biztatását is” – mondta Eric Boullier csapatvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik