Forma-1

Button csalódott Hamiltonban

jenson button (jenson button)
jenson button (jenson button)

Nem értette Jenson Button, hogy mclarenes csapattársa miért osztott meg telemetriai adatokat Twitter-falán a Belga Nagydíj előtt.

A McLaren higgadt versenyzője, Jenson Button nyerte meg vasárnap a spai viadalt, ezzel csökkentette az élcsoporttal szemben megmutatkozó tetemes hátrányát.

A verseny első kanyarjában tömegbaleset történt, Grosjean nekiment Hamiltonnak, aki kilökte Perezt és Alonsót is, így mindannyian kiestek. Grosjeant eltiltották a következő futamtól, rég volt ennyire szigorú büntetés a Forma-1-ben.

Nemcsak a futam volt viharos, hanem az azt megelőző időszak is. Ugyanis Lewis Hamilton pénteken közzétette Twitterén az egyik teljes telemetriai adatsort, fotóval. Technikai információkat szigorúan tilos közölni, így még az is lehet, hogy megbüntetik érte, még akkor is, ha nem sokkal később levette a képet (később újabb bejegyzést tett ki).

“Nem igaz! Mi van?? Jenson az új hátsó szárnnyal megy majd, én a régivel. Megbeszéltük, hogy újítunk, most elvesztek 4 tizedmásodpercet az egyenesben” – írta Hamilton a  poszthoz. “Nem tudok mit csinálni, Jenson simán megnyerheti a versenyt” – folytatta.

“Azt kell mondjam, csalódott vagyok. Nagyon sokat dolgozunk a csapattal közösen, és mindent elkövetünk, hogy a fejlesztéseink, a munkafolyamataink ne kerüljenek nyilvánosságra. Nemcsak a szárnybeállításra vonatkozott az, amit kitett: gyakorlatilag a teljes telemetriai adatok kint voltak a szabadedzésről” – értetlenkedett Button.

Később aztán kevésbé volt ideges, elvégre megnyerte a futamot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik