Forma-1

Ingyenes családi hétvége a Renault-val[x]

Szeptember 15–16-án újra a Hungaroring ad otthont a World Series by Renault versenysorozatnak.

Az immár hatodik alkalommal Magyarországra érkező program nem hagyományos autóverseny, hanem egy családi élménynap, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programot. A WSR-alapkoncepció az évek alatt nem változott: autóverseny, amely az azonos autók látványos futamai mellett a kulisszák mögé is bepillantást enged, ráadásul ingyen!

A szombaton és vasárnap ugyanúgy zajló programokon a látogatók bármelyik tribünt választhatják, hogy végigizgulják a pályán zajló test test elleni küzdelmeket, szabadon sétálhatnak a boxutca mögötti területen, a paddockban, illetve lehetőségük van körülnézni a boxutcában is.

A gyerekeket ugrálóvár, pedálos autós versenypálya várja, a nagyobbak pedig szimulátorral versenghetnek, illetve kipróbálhatják, milyen kereket cserélni egy Forma–1-es autón. Lesz véradás és olyan nem mindennapi dolgok is megismerhetők, mint a motorosbarát korlát, motor- és kamionszimulátorok, ittasságot szimuláló szemüveg, illetve vakvezető kutyák is bemutatót tartanak.

Ahogy minden évben, ezúttal is jelen lesz a Renault teljes típusválasztéka, köztük a legsportosabb RS modellek és a francia márka legmodernebb technikáját hordozó elektromos autók is.
A Renault 110 éve gyárt motorokat versenyzéshez, és arat velük jelentős sportsikereket; ennek bemutatására egy időalagút épül a helyszínen.

A Hungaroring aszfaltja akkor sem ürül ki, amikor nem épp Formula Renault 2.0, Formula Renault 3.5 vagy a Megane Trophy sorozatok résztvevői versengenek. A szünetekben oldtimerek felvonulása vagy a RenaultSport autós akrobatáinak bemutatója élvezhető.

A bemutatók csúcspontja ezúttal is a Forma–1-es autó száguldása lesz. A show-ról az elmúlt két évben konstruktőri bajnoki címet nyert Red Bull Racing istálló Renault-motoros versenyautója és a csapat hivatalos tesztpilótája, Sebastien Buemi gondoskodik.

A belépésre jogosító ingyenes jegyek elérhetők a Renault-kereskedésekben, de letölthetők a www.worldseriesbyrenault.hu oldalról is. Ám a legegyszerűbb megoldás kivágni az itt található belépőt. A rendezvényre ingyenesen igénybe vehető buszok indulnak a Stadion autóbusz-pályaudvarról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik