Forma-1

Button: Itt az ideje a munkának

jenson-button (jenson button, magyar nagydíj 2011)
jenson-button (jenson button, magyar nagydíj 2011)

A McLaren brit pilótája feltöltődött a nyári szünet alatt és harcba száll a világbajnoki címért.

A szezon előtt sokan úgy vélték, hogy a nagy taktikus Jenson Button jön majd ki jól a Pirelli újításaiból, a brit pedig meg is nyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. Onnantól kezdve aztán nem sok babér termett neki, Kínában és Németországban ugyan a második lett, ám a szezon többi részében szenvedett, az eddigi tizenegy futamból pedig négyen nem tudott pontot szerezni.

A száguldó cirkusz szereplői a Magyar Nagydíj után megérdemelt nyári pihenőre vonultak, a jövő héten azonban újra felbőgnek a motorok, Belgium lesz a helysín. Button saját bevallása szerint feltöltődött a pauza alatt és vérmes reményekkel vág neki az idény második felének:

„Nem is lehet jobb visszatérést kívánni, előbb Spába látogattunk, amely minden verseny atyja, majd Monza következik, ami szintén egy tradicionális verseny. Ennek a két hétvégének különleges az atmoszférája. Mindkét helyen szereztem jó emlékeket, nyerni ugyanakkor még nem tudtam ezeken a pályákon. Ugyanakkor amilyen jó volt a versenysebességünk az elmúlt versenyeken bizakodó vagyok a közelgő versenyhétvégék előtt” – mondta Button.

El is kell kezdenie hajráznia a britnek, ugyanis az eddig összegereblyézett 76 pontjával csak a hetedik a pilóták rangsorában. A világbajnokságot vezető Fernando Alonsónak 164 pontja kilenc futammal a vége előtt, vagyis Buttonnak fel kell kötnie a nadrágot, ha meg akarja nyerni a sorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik