Forma-1

Schumacher stílusosan ünnepelné 300. futamát

schumacher (schumacher, )
schumacher (schumacher, )

Michael Schumacher pályafutása újabb mérföldkövéhez érkezett: a Belga Nagydíjon már a 300. versenyén állhat rajthoz a németek hétszeres világbajnoka.

A Mercedes pilótája 300. futamára készül, és reméli, csapata méltó módon, jó teljesítménnyel ünnepli majd meg ezt a jubileumot.

“Spa olyan nekem, mint az otthonom. Nincs kétség, a legjobb pálya a világon.” – mondta Schumacher, aki mindössze a második pilóta lehet, aki eléri a 300-as álomhatárt. A jelenlegi csúcstartó nem más, mint Schumi korábbi csapattársa, Rubens Barrichello, aki 2011-es visszavonulása előtt 326 futamon vett részt.

“Rengeteg emlék köt ide. A debütálásom, az első futamgyőzelmem, majd egy világbajnoki cím megszerzése mind-mind ehhez a pályához fűződik. A 300. rajthoz állásom alkalmából szépen kell teljesítenünk, és büszke vagyok arra, hogy én lehetek a történelem második versenyzője, aki eléri ezt a mérföldkövet.” – folytatta a Forma-1 élő legendája.

Schumacher még az 1991-es Belga GP-n mutatkozott be a Jordan-Ford csapatban, és még abban az idényben szerződtette a Benetton. Ezután 1996-tól a Ferrarinál töltött tíz éve alatt érte el legnagyobb sikereit, majd négy év “pihenés” után 2010-ben a Mercedes csapat pilótájaként tért vissza a száguldó cirkuszba.

Az eddigi 299 futamán 91 futamgyőzelmet aratott, 155-ször állhatott fel a dobogóra, 68 pole pozíciója mellé 77-szer övé lett a futam leggyorsabb köre is. Összesen 1546 pontot gyűjtött, és 7 világbajnoki címet ünnepelhetett – ebből ötöt sorozatban, 2000 és 2004 között. Sok olyan szám, amit senki nem fog megdönteni, legalábbis nem a közeljövőben.

A 43 éves pilóta szeptember 2-án ünnepelheti Belgiumban pályafutásának újabb jelentős állomását, de lehet, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik