Forma-1

Massa: Segíteni fogok Alonsónak

Még mindig nem tudni, hogy Felipe Massa meghosszabbítja-e szerződését a Ferrarival. Mindenesetre most szervilizmusát bizonyította.

A Ferrari Forma-1-es istállójának brazil pilótája kijelentette, hogy mindenben segíteni fogja a szezon hátralévő részében csapattársát, a spanyol Alonsót abban, hogy megszerezze a világbajnoki címet.

Nem ismeretlen feladat ez Massa számára, aki csak egy alkalommal volt közel ahhoz, hogy megnyerje a vb-t, de a 2008-as szezon utolsó kanyarjában Lewis Hamilton emlékezetes manőverrel megelőzte Timo Glockot, és övé lett a bajnoki cím.

Felipe Massa legutóbb 2010-ben (!) állt a dobogón (a Koreai Nagydíjon), azóta nem megy neki, idén különösen nem. Eddig csak 25 pontot szedett össze, szemben a listavezető Alonsóval, akinek már 164 pontja van.

„A legfontosabb dolog az, hogy a dobogóért harcoljak, mindig ezt teszem, de a versenyhelyzetek változóak, és a csapattársam is előttem van. Mivel ez így van, segíteni fogok neki a későbbiekben. Azt, hogy meghosszabbítom-e a szerződésem, még nem tudjuk, ez tárgyalások kérdése. Nincs ok a sietségre, kapkodásra. Jelenleg a következő versenyekre koncentrálok, a csapat jól dolgozik, nagyon motivált vagyok” – mondta a brazil pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik