Forma-1

Raikkönen már mindent ért

kimi-raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkonen, )
kimi-raikkonen(210x140)(1).jpg (kimi raikkonen, )

A Lotus finn pilótája szerint korábban még zavarta a Forma-1 körüli felhajtás, manapság azonban már csak a vezetés érdekli.

Kimi Raikkönen 2009-ben hagyta ott a száguldó cirkusz világát, idén azonban visszatért és az eddigi tizenegy futamból ötször is dobogós helyen végzett – a győzelem azonban még hiányzik. Több cikk is megjelent már arról, hogy a vezetési stílusa nem, a habitusa viszont változott. A Jégembernek természetesen erről is markáns véleménye van:

„Nem sok minden változott körülöttem. Na jó, a csapat. Jó a Lotusnál versenyezni, békés a környezet. Ők is nyerni akarnak, de a hangulat teljesen más, nem panaszkodhatom. Tudom, mi történik a Forma-1-ben, már megértettem ezt a sok marhaságot, ami ezt a sportot körülveszi. Folyton gyártanak valami pletykát az emberről, ami vagy jó, vagy nem, de igazából már nem érdekel.”

Kilenc futam van még hátra a 2012-es szezonból, legközelebb szeptember 2-án, Belgiumban találkoznak a pilóták. Raikkönen az eddig összegyűjtött 116 pontjával az ötödik, de a világbajnokságot vezető Fernando Alonsót leszámítva mindenki csak egy „karnyújtásnyira” van tőle a pontvadászatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik