Forma-1

Sauber-Volkswagen a Forma-1-ben?

sauber (sauber)
sauber (sauber)

A wolfsburgi székhelyű Volkswagen 2015-től tűnne fel a Forma-1 színpadán, a németek kezdetben motorszállítóként tevékenykednének.

Kapcsolódó cikkek

A Mercedesről épp nemrégiben derült ki, hogy inkább háttérbe vonulnának, a Volkswagenről pedig már régóta folynak a találgatások arról, hogy vajon a wolfsburgiak bekerülnek-e a Forma-1 körforgásába, és ha igen, akkor ez mikor fog megtörténni. Nos, úgy tűnik erre már csak három évet kell várnunk.

Bár a Volkswagennél kijelentették, a rali-világbajnokságra koncentrálnak, úgy tűnik mégsem merült feledésbe az autósport királykategóriája. 2015-ben ugyanis – igaz, csak motorszállítóként – a Sauber F1-es csapatával dolgoznának együtt, már élesben.

A Sauberrel már meg is kezdődtek a tárgyalások, és amennyiben megállapodnak a felek, a Volkswagen is F1 szereplővé válna. A németeknek  egyértelmű céljaik vannak: a cég népszerűsítése, a márka nevének erősítése a világ minden táján, abban reménykedve, hogy főként Ázsiában és Észak-Amerikában nagyobb piaci részesedést kaparintsanak meg ezzel a lépéssel. Erre kiváló lehetőség lenne a Forma-1, hiszen Kínában, Dél-Koreában, és az Egyesült Államokban egyaránt tartanak futamot.

A Volkswagen a pletykák szerint később akár saját csapatot is alapítana, ám egyelőre sem a Sauber, sem a wolfsburgiak nem erősítették meg, hogy egyáltalán közel lenne az a bizonyos megállapodás. Kérdés, hogy a rali-vb (Volkswagen), és a Le Mans-i 24 órás verseny (Audi) és a Porsche irányítása mellett maradna-e ereje a konszernnek újabb bevetésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik