Forma-1

A görögök is beszállnának a száguldó cirkuszba

Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )
Bernie-Ecclestone(210x140)(1).jpg (bernie ecclestone, )

A nehéz anyagi helyzetben lévő európai ország Forma-1-es futamot rendezne a jövőben.

Meghökkentő felvetésről írt a napokban a heute.at, az osztrák oldal értesülései szerint ugyanis Görögország a Forma-1-el kacérkodik. A súlyos anyagi gondban lévő ország Athéntól 17 kilométerre, Pireusz közelében húzna fel egy pályát, ahol futamokat szeretne rendezni.

„Minden lehetőséget meg kell ragadnunk a fejlődésre. Ebben a nehéz helyzetben minden segítségre szükségünk van, hogy a nemzetközi figyelmet magunkra irányítsuk” – mondta Kosztasz Tzavarasz, a görög parlament egyik képviselője.

A görögök egy 5,2 kilométer hosszúságú aszfaltcsíkban gondolkodnak, melyen tizenhárom jobbos, illetve tizenkét balos kanyar lenne. A tervek szerint 130 ezer néző tekinthetné meg élőben a futamokat. A fáma arról egyelőre nem szól, hogy egy ekkora kaliberű beruházás mennyit is kóstálna, mindenesetre a gazdaság és a turizmus fellendülését várják a projektől a görögök.

„Érdekelne minket egy Görög Nagydíj. Vajon a németek kölcsönöznek nekik egy kis pénzt?” – gunyolódott Bernie Ecclestone, a Forma-1 nagyura az Independent hasábjain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik