Forma-1

Megfilmesítik a Forma-1 legendáját

niki lauda (niki lauda, )
niki lauda (niki lauda, )

A háromszoros világbajnok Niki Lauda balesetét és visszatérését felelevenítő film készül, 2013 szeptemberében láthatjuk majd a mozikban.

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2013. szeptember 20-án mutatják be a Rush című 65 millió dolláros költségvetésű filmet, amely Niki Laudáról szól majd. Az osztrák világbajnok 1976-os híres balesetét, majd ezutáni visszatérését – és talán az eddigi legizgalmasabb szezon fontos pillanatait – eleveníti fel a mozifilm.

A film rendezője Ron Howard még 2011-ben kérte fel Laudát, hogy a pontosabb forgatókönyv érdekében segítsen, és emlékeivel kiegészítse a történetet.

Lauda az 1976-os évet friss világbajnokként, egyben esélyesként kezdte, és a szezon eleje ennek megfelelően indult, de jött a nürburgringi futam – aminek több mint 20 pontos előnnyel vágott neki -, és minden a feje tetejére állt.

A versenyen az eső elálltával száraz pályára való gumikra váltott Lauda, és az egyik kanyarban megpördült, majd keresztbe állt az úton. Az osztrák Ferrarija kigyulladt, Brett Lunger már nem tudott időben lefékezni, és nekiment Laudának. A világbajnok az égési sérülések és tüdejének károsodása ellenére már hat hét múlva újra a pályán volt, de a két kihagyott futamon sokat faragott hátrányából James Hunt.

Az utolsó futam előtt három pont előnnyel vezetett Lauda a pontversenyben, ám a szezonzáró Japán Nagydíjon az eső miatt két kör után kiállt, nem kockáztatott, Hunt viszont a pályán maradt, mi több, dobogón végzett. Ezzel Lauda egyetlen ponttal elbukta a világbajnoki címet.

A filmet Angliában, Németországban és Ausztriában forgatják, a Nürburgringet pedig a Cadwell Park és a Donington Park fogja helyettesíteni. Huntot Chris Hemsworth játssza majd, míg Niki Laudát Daniel Brühl fogja alakítani, és természetesen a korhű autók sem maradhatnak el, így minden Formula-1-es rajongónak ajánlott megnézni ezt a filmet.

Niki Lauda híres balesete:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik