Forma-1

A jelek arra mutatnak, Schumi befejezi

Michael Schumacher (michael schumacher, )
Michael Schumacher (michael schumacher, )

Ross Brawn, a Mercedes GP Forma-1-es csapatfőnöke elmondta, nem hajszolják bele Michael Schumachert a jövőjét illető mihamarabbi döntésbe.

A német pilóta 2010-ben csatlakozott a Mercedeshez, ám Forma-1-es visszatérése semmiféle sikerrel nem kecsegtetett számára. Az elmúlt két évben mindössze egyszer állt pódiumon.

Az idei szezonban sem sok jó történt Michael Schumacherrel. A tizenegy nagydíjból hatszor be sem fejezte a futamokat, és mindössze huszonkilenc ponttal rendelkezik.

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a sorozatos balszerencsék arra ösztönzik-e majd Schumachert, hogy még egy évet maradjon, vagy inkább immáron másodszor, de végleg visszavonul majd a versenyzéstől. Erről Ross Brawn sem kívánt jelen pillanatban konkrétumokat szolgáltatni.

„Ez egy nagyon fontos döntés lesz minden érintett számára. Nem sürgetünk semmit, ám amikor kiderül Schumacher jövője, akkor mindenkit tájékoztatunk majd arról. Nem szeretném kommentálni, hogy jelenleg hol tartunk” – nyilatkozott Brawn, aki ezt követően elmondta, nagyon szeretné, ha maradna a német pilóta, mert ez idáig remek összhangban voltak csapattársával, Nico Rosberggel. „Nagyon profik, nagyon elkötelezettek, jó a hozzáállásuk, gyorsak, jól működnek csapatként és jól tudnak együtt dolgozni. Ezek nem mindig olyan egyszerűek az autóversenyzők körében. Úgy gondolom, mindketten képesek futamgyőzelmekre, ha jó autót építünk alájuk. Nem is tudnánk tőlük többet elvárni.”

Nem zörög a haraszt… Ha beszélnek erről, akkor a jelek arra mutatnak, megszületett már az elhatározás, csak nem tudják mikor, hol és hogyan jelentsék be a hétszeres német világbajnok végleges visszavonulását. Mindenesetre érthető lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik