Forma-1

Hamilton Lotus-győzelmet jósol Spaban

hamilton(210x140)(1).jpg (hamilton)
hamilton(210x140)(1).jpg (hamilton)

Lewis Hamilton szerint a Forma-1-es világbajnokság Lotus-Reanult csapatának minden esélye meg van rá, hogy futamot nyerjen.

A Forma-1-es világbajnokság legutóbbi, magyarországi futamát Lewis Hamilton nyerte meg, a két Lotus-pilóta, Kimi Raikönnen és Romain Grosjean előtt. Lewis Hamilton a thef1times.com-nak a Hungaroringen aratott győzelmével kapcsolatban elmondta, bár gyorsak voltak, nem biztos, hogy összejött volna a futamgyőzelem, ha a Lotusok indulnak az első sorból.

A Magyar Nagydíjon előbb Grosjean, majd Raikönnen vette üldözőbe a 2008-ban világbajnoki címet szerző pilótát, de megelőzni egyik Lotus-versenyzőnek sem sikerült.  Hamilton hozzátette, reménykedik benne, hogy az egy hónapos szünetet követően megrendezendő belga futamra a McLaren is új fejlesztésekkel készül. A 27 éves versenyző szerint muszáj csapatának is újítania, mert véleménye szerint a Lotus is újítással készül a belga versenyre. Hamilton szerinte kétség nem férhet hozzá, hogy a Lotus előbb-utóbb futamot fog nyerni, akár már Spaban is élen végezhetnek.

A Forma-1 világbajnokságot 11 futam után Fernando Alonso (Ferrari) vezeti 164 ponttal. Őt követi a két Red Bull-pilóta: Mark Webber 124 ponttal a második, Sebastian Vettel 122 ponttal a harmadik helyen áll. A McLaren-Mercedesszel versenyző Lewis Hamilton  117 ponttal negyedik, a Lotus-pilóta Kimi Raikönnen az ötödik, 116 megszerzett ponttal. A világbajnokság szeptember másodikán Spaban, a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik