Forma-1

Webber további futamgyőzelmekre hajt

mark webber (mark webber)
mark webber (mark webber)

Saját eredményei után még több futamelsőségre ösztönzi magát, és sikerre vágyik Mark Webber, a Forma-1-es Red Bull csapat pilótája.

A 35 éves Red Bull-Renault versenyzője az egyik legidősebb a Forma-1 mezőnyében, ám véleménye szerint ez nem jelent semmit. Mindössze negyven pont hátránya van a jelenlegi világbajnoki ranglista éllovasa, Fernando Alonso mögött.

Mark Webber kilenc futamgyőzelemnél jár karrierje során, és ezzel harmincharmadik az örökranglistán, megelőzve két világbajnokot, John Surteest és Keke Rosberget.

Az emberi természetből fakad, hogy mindig többet akar” – nyilatkozott Webber. “Soha nem hinnéd, hogy több győzelmed van, mint egy világbajnoknak, de így van. Van, mikor egy futamnyerés elegendő a világbajnoki címhez is. Én eddig kilencszer értem elsőként a célba, és szeretném ezt a számot gyarapítani. A nagy dolgok még váratnak magukra. Végső soron elégedett vagyok azzal, amit elértem – de az ember mindig többre vágyik. Amikor elhagytam Ausztráliát, hogy Forma-1-es pilóta legyek, semmire nem volt garanciám. Úgy gondolom, már megkaptam, amit megérdemeltem. Túl vagyok már néhány hullámvölgyön, és az én kezemben van a javítás kulcsa. Nagyon keményen dolgozom továbbra is, a végén pedig a számok nem hazudnak majd. Világszínvonalú csapatban szerepelek, ahol van lehetőségem a statisztikákon javítani.”

A Száguldó Cirkusz most közel egyhónapos nyári szünetre vonult. Legközelebb szeptember első hétvégéjén, Belgiumban tűnnek majd fel a pilóták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik