Forma-1

Wolff: Maldonado egy intelligens pilóta

pastor maldonado (pastor maldonado, )
pastor maldonado (pastor maldonado, )

A Williams ügyvezető igazgatója, Toto Wolff szerint Pastor Maldonado a hibái ellenére egy intelligens és rendkívül tehetséges versenyző.

Mióta májusban megnyerte a Spanyol Nagydíjat a venezuelai versenyző, nem szerzett egyetlen pontot sem a Forma-1-ben sorozatos hibái és vakmerő manőverei miatt, amikkel nem egy versenyzőt ütött már ki a versenyből.

A Williams pilótáját korábban 20 másodperces büntetéssel sújtották, amiért az Európa Nagydíjon Lewis Hamilton versenyének vetett véget, majd egy futammal később Silverstoneban kapott figyelmeztetést: akkor Sergio Perezzel akadt össze.

A sorozat folytatásaként a Hungaroringen boxáthajtásos büntetésben részesült Maldonado, ugyanis Paul di Restával volt egy kisebb incidense.

“Pastor okos srác” – nyilatkozta Toto Wolff. “Sokkal szívesebben dolgozok valaki olyannal, aki tehetséges, és nagyon gyors, , ám egy kicsit alakítani kell rajta, mint olyannal, aki a fordítottja.”

“Keményen dolgozik, ráadásul önálló, így nekünk annyi a feladatunk, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsuk számára. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan nagy sikereket érhet el Pastor” – zárta mondandóját az ügyvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik