Fernando Alonso (fernando alonso, )
Forma-1

Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen

A Ferrari spanyol pilótája 31. születésnapját éppen pályafutása 31. futamgyőzelmével ünnepelhetné vasárnap a Hungaroringen.

A szokottnál is különlegesebb nap lehet Fernando Alonso számára idén a születésnapja. A kétszeres világbajnok spanyol éppen a Magyar Nagydíj versenyének napján ünnepelheti 31. születésnapját, és ha nyer, akkor pályafutása 31. futamgyőzelmét arathatja.

A Ferrari versenyzője ráadásul élete első Forma-1-es futamgyőzelmét is a Hungaroringen szerezte, még 2003-ban, a Renault pilótájaként.

Bármi történik, az augusztusi Forma-1-es “nyári szünetre” biztosan a vb-pontverseny éllovasaként készülhet Alonso, hiszen a hockenheimi siker után 34 pontos előnye van az ausztrál Mark Webber előtt, a Red Bull pilótája legjobb esetben is csak 25 pontot tudna ebből lefaragni hazánkban.

Alonso a legutóbbi három futamból a Német Nagydíjon és az Európa Nagydíjon is győzni tudott, míg Silverstone-ban második lett Webber mögött. Jó formában van tehát a spanyol az idény elején lesajnált Ferrarival.

“Nálam motiváltabban senki nem érkezik a Hungaroringre, mindig a győzelemért jövök Magyarországra. Nincs okom pesszimistának lenni, azonban nem felejtettem el azt sem, hogy Németországban a Red Bullnál és a McLarennél is lassabb autóval nyertünk” – mondta Alonso.

Így nézett ki belülről Alonso legutóbbi hockenheimi győzelme

A Forma-1 legfiatalabb futamgyőztesévé vált Alonso, amikor első helyről rajtolva megnyerte a Magyar Nagydíjat kilenc évvel ezelőtt – igaz, ezt a rekordot már megdöntötte Sebastian Vettel 2008-ban, akkor 21 éves volt.

“Egy álmom vált valóra Magyarországon. 22 éves vagyok, és máris győzni tudtam. Remélem hosszú karrier áll még előttem, és sok-sok futamgyőzelem vár még rám.” – mondta 2003-ban Alonso a hungaroringi győzelme után.

Nem a spanyol az egyetlen, aki kellemes élményekkel tér vissza minden évben Magyarországra. A McLaren istálló a legutóbbi hét magyar futamból ötöt megnyert, most új fejlesztésekkel érkeznek hazánkba. 2005, 2007, 2008, 2009 és 2011 után ismét nyerni szeretnének Lewis Hamiltonék.

A 26. Magyar Nagydíj időmérője július 28-án, szombaton 13:30-kor, míg a futam vasárnap délután 13:30-tól élőben követhető az m1-en.

Ajánlott videó