Forma-1

Raikkönen magabiztosan érkezik a Hungaroringre

kimi raikkonen (kimi raikkonen, )
kimi raikkonen (kimi raikkonen, )

A finn pilóta reméli, a Magyar Nagydíjon végre minden összejön a Lotusnak, és megszerezhetik első győzelmüket a 2012-es szezonban.

A szezon elején talán senki nem gondolt volna arra, hogy a Forma-1-be visszatérő Kimi Raikkönennel a fedélzetén manapság már dobogós helyekért csatázhat a Lotus csapata.

Azonban a kétszeres világbajnok finn pilótával felvirágzott a Lotus, de egy dolog még hiányzik a boldogsághoz: az első futamgyőzelem. Mivel Romain Grosjean még mindig nem tartozik a győzelemre esélyesek közé, így Raikkönennek van nagyobb esélye arra, hogy megnyerjen egy futamot.

Raikkönen – miután Sebastian Vettelt megbüntették – harmadik helyen végzett Németországban, a hockenheimi futam után még vérmesebb reményekkel vág neki a Magyar Nagydíjnak. A finn 2005-ös futamgyőzelmét szeretné megismételni a Hungaroringen, az enstone-i istálló fejlődését látva ez nem is tűnik lehetetlennek.

A Magyar Nagydíjon hasonló időjárási körülmények között köröznek a pilóták, mint Bahreinben – amennyiben hőség lesz itthon is a futam ideje alatt. Ebből jó eredményre következtethetnek a Lotus versenyzői, hiszen a szahíri pályán Raikkönen második, csapattársa harmadik lett.

“A csapattal továbbra is fejlesztünk egy-két dolgot az autón, és bízunk benne, hogy a Magyar Nagydíjon is versenyképesek leszünk. Általában forróság fogad minket Magyarországon, ez az amiért várjuk ezt a versenyt.” – mondta el véleményét a finn.

“Nem könnyű a média munkatársai elé állni, ha nem nyersz. Én szeretek nyerni, és sokkal jobb érzés, mint azt magyarázni, miért nem sikerült. Remélem a Hungaroringen a várt eredményt sikerül majd elérni” – fejtette ki reményeit Raikkönen, majd hozzátette: “Ha valaki azt mondja nekem az idény elején, hogy negyedik helyen állok a vb-pontversenyben, azt hiszem meglepődtem volna.”

A Lotus a konstruktőrök között is a negyedik helyet foglalja el 159 ponttal. A 26. Magyar Nagydíj július 29-én, vasárnap lesz, de a pilóták már a pénteki szabadedzésen birtokba vehetik a pályát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik