Forma-1

Telefüstölte Moszkvát Hamilton

Moscow Raceway (forma-1, formula-1, moscow raceway, )
Moscow Raceway (forma-1, formula-1, moscow raceway, )

Míg Petrov az orosz főváros melletti új pályát tesztelte, Lewis Hamilton a központban égette a gumikat.

Hétvégén a World Series by Renault-sorozatban debütált a Moszkvától nyolcvan kilométerre található Moscow Raceway. A pályával kapcsolatban óriási volt az érdeklődés: több Forma-1-es csapat képviselője megjelent. A Ferrari és a McLaren a városban, míg a Marussia és a Catherman az új pályán tartott bemutatót.

A 2008-as világbajnok, Lewis Hamilton egy komplett gumigarnitúrát égetett el Moszkva utcáin, majd bevallotta, nagy álma egy éjszakai, utcai orosz futam: „Szerintem Moszkvának megvan a lehetősége, remélem, hogy a jövőben egy utcai versenyre is sor kerül. Láttam éjszakai fotókat, nagyon látványos, így szerintem egy nap itt is olyan éjszakai futamot lehetne rendezni, mint amilyet Szingapúrban, és az bizonyosan az év fénypontja lenne.”

Hamilton álmára egyelőre vajmi kevés az esély. Habár a négy kilométer hosszú versenypálya az elitkategória fogadására is alkalmas lenne, a moszkvai Forma-1-es futam egyelőre nincs napirenden: az első orosz nagydíjat 2014-ben Szocsiban rendezhetik meg, a pálya építése jelenleg is zajlik.

Így száguldozott Hamilton Moszkvában

Petrov szerint nem túl jó a Moscow Raceway

A hazaiak legnagyobb örömére a Caterham csapat orosz versenyzője, Vitalij Petrov is kilátogatott a debütáló pályára és ki is próbálta azt, azonban nem volt maradéktalanul elégedett: „A pálya lehetne kicsit érdekesebb is. Nincs benne elég spiritusz. Hiányoznak belőle a nagy sebességű kanyarok, egyes szakaszai túl lassúak, és nem okoz sok örömet a kanyarok bevétele második-harmadik fokozatban” – mondta el Petrov a RIA Novosti hírügynökségnek, de annak örül, hogy hazájában végre van magas szintű motorsport.

„A lényeg az, hogy orosz. Végre van egy versenypálya, amely képes otthont adni a World Series by Renault-nak és más versenysorozatoknak” – folytatta Petrov, majd elismerte, a pálya maga alkalmas a versenyzésre, de hatalmas infrastrukturális befektetésre lenne szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik