Forma-1

Még mindig kritikus a női F1-tesztpilóta állapota

maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )
maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )

Maria De Villota családja közleményt adott ki: a tesztpilóta állapota kritikus, de stabil három nappal a szörnyű baleset után.

A Marussia csapat női pilótája kedden, egy megtett kör után a boxba tartott, amikor autója hirtelen felgyorsult, és a csapat egyik kamionjának csapódott. Maria De Villota feje súlyosan megsérült, koponyaműtétet hajtottak rajta végre, de a jobb szeme világát már nem tudták megmenteni.

A spanyol autóversenyző családja közleményt adott ki, melyből kiderül, De Villota állapota kritikus.

“Maria állapota stabil, de kritikus. Jelenleg nem tudunk több információt közölni, de az megnyugatat minket, hogy nincs közvetlen életveszélyben, köszönhetően a kedd éjszakai hosszadalmas műtétnek. Mi, a családja, itt vagyunk Maria mellett az Addenbrooke Kórházban, és legalább annak örülhetünk, hogy kiváló ellátást kap” – írta Isabel De Villota, a tesztpilóta huga a család közleményében.

A Marussia tesztpilótájának esete több Forma-1-es pilótát is megérintett, és Felipe Massa, akit a Hungaroringen ért súlyos fejsérülés reméli, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség tanul ebből a szörnyű balesetből, és mindent megtesznek majd a versenyzők biztonságáért.

“100 százalékig számíthat a segítségemre, mivel én is voltam hasonló helyzetben” – mondta a brazil Silverstone-ban. “Köszönöm Istennek, hogy velem nem történt semmi komoly, de láthatjuk, Maria milyen szerencsétlenül járt. Elveszítette a látását az egyik szemére. Csak bízni tudok abban, hogy a lehetőségekhez képest boldogan tudja majd élni az életét, ha kikerül a kórházból.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik