Forma-1

Elvesztette jobb szeme világát a Forma-1-es tesztpilóta

maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )
maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )

Maria De Villota kedden szenvedett balesetet Silverstone mellett a Marussia-istálló tesztelésén. Kedden megműtötték, de egyik szemét nem tudták megmenteni.

Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, először ült bele a Marussia Forma-1-es autójába Maria de Villota, a száguldó cirkusz egyetlen női tesztpilótjája.

A versenyző már az alkalmi bokszutcában hajtott a Duxford Repülőtéren, amikor autója hirtelen felgyorsult (valószínűleg az elektronika meghibásodása miatt), és nekiment egy kamionnak. A nő a hírek szerint agykárosodást szenvedett, azonnal egy cambridge-i kórházba szállították.

A forumula1.com oldal azt írja, hogy koponyaműtét kezdődött szerda délután, amely fontos beavatkozás a későbbi gyógyulás érdekében. A Mirror arról számolt be, hogy az orvosok most azon dolgoznak, hogy megmentsék Maria de Villota szeme világát, mert a kamion egyik hátsó alkatrésze az arcába csapódott.

A hírek szerint hamarosan átszállítják a versenyzőt egy londoni kórházba, további beavatkozások céljából. Graeme Lowdon, a Marussia-istálló vezetője az Auto und Motor Sportnak azt mondta, egy picit jobb állapotban van a pilóta, mint kedden, de megnyugtató információkat csak az orvosok adhatnak.

FRISSÍTÉS:

Szerda délután érkezett a szomorú hír, amely szerint Maria de Villota elvesztette egyik szemét. John Booth, a csapat egyik elöljárója a Sky Sportsnak adott interjújában így nyilatkozott:

“A család és a csapat nevében szeretnék köszönetet mondani a cambridge-i Addenbrooke’s Kórház dolgozóinak, akik mindent elkövettek annak érdekében, hogy a legjobb ellátásban részesüljön Maria. Egész éjjel folytak a beavatkozások, de sajnos a pilóta elvesztette jobb szemét. A család ott van a kórházban, és mi mindent megteszünk értük, ez az elsődleges most számunkra. Mindenki türelmét és megértését kérjük, ha többet tudunk Maria állapotáról, arról hírta dunk a későbbiekben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik