Forma-1

Szörnyű balesetet szenvedett a Forma-1-es női tesztpilóta

maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )
maria-de-villota(210x140)(1).jpg (maria de villota, )

A Brit Nagydíj előtti gyakorláson a Forma-1-es Marussia csapat tesztpilótája, Maria De Villota belerohant egy kamionba.

A nőt azonnal kórházba szállították, mivel életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor versenyautója a szemtanúk elmondása alapján  “hirtelen felgyorsult”, majd egy parkoló kamionnak ütközött a Duxford Reptéren.

Az autó eleje teljesen szétroncsolódott, a pilóta sisakja pedig nekicsapódott a kamion oldalának. Közel negyed órán át meg sem mozdult a hölgy, és az orvosi stábnak is egy órájába telt, mire kiszedték az összeroncsolódott autóból.

A 32 éves Maria De Villota a korábbi Forma-1-es pilótaEmilio De Villota lánya. Márciusban került a Marussiához, miután a Forma-3-ban, a daytonai 24 órás viadalon és a Formula Superleague-sorzatban is elindult.

Frissítés: kora délután a cambridge-i Addenbrooke’ Kórház kiadott egy közleményt, amelyben elmondták, arc- és fejsérüléseket szenvedett a pilóta, és amikor megérkezett, az orvosok stabil állapotban találták.

Később hozzátették, az orvosok az intenzív osztályon kezelik a madridi származású versenyzőt, aki délelőtt háromnegyed 11-kor került be a kórházba. A csapat későbbre ígért további információkat.

“A csapat számára most Maria és családja a legfontosabb” – írja a közlemény.

A baleset után nem sokkal Fernando Alonso Twitter oldalán írt üzenetet: “Amikor hazaértem, akkor kaptam a hírt Mariáról, azonnal felhívtam a családját. Remélem, hamarosan jó híreket kapunk, veled vagyok!”

Jenson Button is megszólalt: “Szörnyű balesete volt Mariának. A gondolataim most körülötte és a családja körül forognak. Szorítok nekik ezekben a nehéz pillanatokban.”

Kora este a csapat közölte, Maria De Villota magához tért, öntudatánál van, de további kezelésekre van szüksége.

Videó – néhány pillanatkép a baleset után:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik