Forma-1

Alonso Forma-1-es pályát tervezne

Fernando Alonso (fernando alonso, )
Fernando Alonso (fernando alonso, )

A Ferrari pilótája visszavonulás után Forma-1-es pályát álmodna meg, de felmerült benne az is, hogy alapít egy saját csapatot.

A Forma-1 kétszeres spanyol világbajnoka vezeti a 2012-es világbajnokság pontversenyét, főként a múlt heti hazai győzelmének köszönhetően. Fernando Alonsót rendszeresen kikérdezik fanatikusai, hogy mihez kezdene visszavonulása után, és bár elmondása szerint még nem gondolkodik azon, hogy szögre akasztja a sisakot, a ferrari.com-on válaszolt híveinek.

“Sokan kérdeztétek, hogy mivel foglalkoznék, ha befejezném a versenyzést, és hogy tényleg saját csapatot alapítanék-e. Nos, miért ne? Szép kis kaland lenne” – kezdte Alonso.

“Ha Bernie Ecclestone megengedné, akkor leginkább egy saját Forma-1-es pályát terveznék.”

A spanyolnak talán nem lenne annyira idegen a dolog, hiszen a közeljövőben fogják átadni az általa tervezett gokart pályát szülővárosában, Oviedóban. Alonso az Európa Nagydíjra is kitért:

“Fantasztikus érzés volt, ahogy álltam a pódiumon. Az egyik legkülönlegesebb győzelem volt ez számomra, ahogy körbenéztem, mindenhol vörösbe öltözött szurkolókat, és spanyol zászlókat láttam. Mindenhol különleges nyerni, de azt hiszem, hazai közönség előtt, Spanyolországban az igazi.” – fejtette ki érzéseit a spanyol.

A Ferrari idén nem igazán versenyképes a Red Bull-Renault-val vagy a McLaren-Mercedesszel szemben, ennek ellenére Alonso lett az első pilóta a 2012-es szezonban, aki már kétszer is nyerni tudott. Az első hét futamon hét különböző versenyző győzött, ami eddig még soha nem fordult elő a Forma-1 történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik