Forma-1

Hamilton: Fantasztikus lenne a londoni futam

Lewis Hamilton és Jenson Button, a McLaren-Mercedes két pilótája támogatja a kezdeményezést, hogy Londonban is legyen Forma-1-es futam.

Csütörtök este a London belvárosában tartott rendezvényen a McLaren-Mercedes brit duója, Jenson Button és Lewis Hamilton is nyilatkozott arról a tervezetről, mely szerint a Forma-1 London utcáira is beköltözne.

A városi pálya tervezete 14 kanyart foglal magába, és 5,1 kilométer hosszú lenne az aszfaltcsík, mely a Buckhingam-palota, a Big Ben és a Trafalgar tér útvonalán haladna.

“Miután elmerültem a tervekben, és segítettem kilakítani a pályarajzot, azt kell hogy mondjam, fantasztikus versenyt lehetne rendezni. Minden olyan elemet magába foglalna, mely egy izgalmas futamhoz kellene. Remek előzési pontok, gyors egyenesek, tecnhikás kanyarok” – mondta Lewis Hamilton, majd folytatta – “Jensonnal több versenyt is futottunk a szimulátorban. Hihetetlen volt.”

Hamiltonhoz képest Button visszafogottan reagált a terveket illetően, ugyanis tisztában van vele, a londoni forgatagban nem lenne könnyű versenyt rendezni: “Ha arról kérdeznek, hogy jó lenne-e Angliának még egy Forma-1-es futam, akkor azt mondom, igen, de a helyszínt illetően nem vagyok biztos. Lezárni Londont egy hétvégére, szinte lehetetlen. Így a London GP nagyon jó ötlet, és támogatom is, de ha racionálisan nézzük a kérdést, akkor Silverstone ideálisabb közeg.”

Videó – ilyen lenne egy londoni futam:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik